De voordelen van een seniorenalarm

Als je ouder wordt is het natuurlijk mogelijk dat je een keer valt of dat je hulp nodig hebt. Zeker als je alleen bent is het onhandig als je dan nog helemaal naar een telefoon moet lopen. Het kan dan al te laat zijn. Of misschien kun je niet meer opstaan. In dit artikel lees je over de voordelen die de aanschaf van een seniorenalarm voor jou kan hebben.

Iedereen bereiken met een druk op de knop

Een seniorenalarm is een alarmknop die iemand kan alarmeren wanneer er een probleem is. Je drukt op de knop en het nummer dat in het alarm geprogrammeerd is wordt gebeld. Zo kun je bijvoorbeeld je kinderen of de hulpdiensten alarmeren wanneer er iets gebeurt. Dat geeft een veilig gevoel voor jou en je familie.

Het aanschaffen van een sleutelkluis

Om nog meer veiligheid te creëren is het ook verstandig om een sleutelkluis aan te schaffen. Dit is een kastje waarin een sleutel zit. Met de code kan de sleutel eruit gehaald worden. Zo kan de hulp die voor je is gealarmeerd snel naar binnen.

Prepaid of een abonnement

De alarmknop werkt via een mobiele verbinding. Je kunt daar een abonnement op nemen, maar ook prepaid betalen. Bij een abonnement is het zo dat je nooit zonder beltegoed zult zitten. Kijk op Seniorenalarm.be voor alle informatie over seniorenalarmen in België.