Een nieuwe speler in de transportwereld? Zorg voor voldoende palletten

CMR

Wanneer je een nieuwe speler bent in de transportwereld, dan komt er heel wat op je af. Zo is het, als je goed wilt meedraaien in deze hectische sector, bijvoorbeeld noodzakelijk om ervoor te zorgen dat je altijd genoeg palletten in huis hebt. Bij bedrijven in bijna alle landen in Europa is het namelijk volkomen gebruikelijk dat goederen op palletten worden opgeslagen en vervoerd. Vaak hebben deze palletten zelfs gestandaardiseerde afmetingen waar bestelbusjes en vrachtwagens op zijn aangepast. Hieronder lees je welke soorten palletten er zoal bestaan.

CMR

Welke soorten palletten bestaan er zoal?

Als het gaat om de pallet, dan zijn onder meer de volgende soorten te onderscheiden:

  • De europallet. Dit is verreweg de meest gebruikte pallet in de logistieke sector. De europallet is stevig en heeft ondanks de niet extreem grote omvang een zeer fors draagvermogen.
  • De wegwerppallet: dit is een pallet die net als de europallet van hout is gemaakt. Een wegwerppallet is echter goedkoper en minder stevig dan een europallet. Wegwerppalletten zullen dan ook sneller slijten en afgeschreven worden. Op deze pallet zit dan ook geen statiegeld of iets dergelijks. 
  • De drukwerkpallet: deze pallet is van een beduidend kleinere omvang dan de hierboven beschreven palletten. Dit is een ideale pallet om bijvoorbeeld in winkels op te stellen.
  • De pallet van kunststof: deze heeft een hogere mate van gebruiksvriendelijkheid dan de meeste houten palletten. Dit omdat kunststof niet versplintert, vervormt of slijt.