Een nieuwe website voor je onderneming

Wil je een zakelijke website laten maken? Dat zijn gelukkig maar een paar puntjes waar de maker goed oog voor heeft. Dat hoeft tegenwoordig gelukkig niet meer de hoofdprijs te kosten. Een goede webdesigner heeft het Fingerspitzengefühl om ook jouw site tot een succes te maken. Daarbij houdt hij rekening met de volgende punten.

De juiste looks voor elk bedrijf

Een website moet aansluiten bij het soort bedrijf dat je runtt. Dat geldt zowel voor de functies van de website als voor het uiterlijk ervan. Een goede website voor een vintage restaurant ziet er nou eenmaal anders uit dan een website voor een bouwbedrijf, of een website voor een advocatenkantoor. Een goede webdesigner kan de functionaliteit en deluxe volledig laten aansluiten bij jouw verhaal, bij jouw missie. Daardoor komen de bezoekers terecht in een online omgeving met een sfeer die ze waarderen, en vinden ze de functies waarnaar ze op zoek zijn.

Word zelf webmaster

Het verschil van een website met een folder is, dat je niet elke maand een nieuwe website uitbrengt. Je past de bestaande website telkens aan. Met nieuwe acties, nieuwe content, nieuwe producten. Uiteraard moet de website dus overzichtelijk genoeg zijn om te laten bewerken door jouw medewerkers. Hij moet, met andere woorden, erg gebruiksvriendelijk zijn. Een webdeveloper weet dat en gebruikt een CMS (content management system) dat door praktisch iedereen eenvoudig bediend kan worden. Zodat jij en je werknemers zelf als webmaster kunnen optreden. Zonder een uur lang gefrustreerd naar de juiste functie te hoeven zoeken.

Kies voor online verkoop

Een webshop is tegenwoordig makkelijk te runnen. Een webdesigner kan ook jouw website voorzien van een webwinkelmodule, waarmee je online eenvoudig je producten kan verkopen. Hij kan tientallen moderne betaaldiensten integreren, zorgen dat de gegevens van je bestellingen automatisch wordt doorgezet naar jouw leveranciers, en zorgen voor een soepel afrekenproces. Zo kan je met een relatief lage investering een online shop laten creëren waar je klanten heel eenvoudig hun gewenste producten kunnen opzoeken en kunnen afrekenen. Dit hoeft allemaal absoluut niet duur te wezen, en kan je verkoop de hemel in laten schieten.