Wat houdt in Lean management in?

Lean Six Sigma wordt steeds vaker gebruikt in veel organisaties. In het verlengde daarvan komt de term Lean management om de hoek kijken. Bij Lean management gaat het erom dat jouw onderneming meer zal doen met minder verspilling. Uiteindelijk zul je dus meer kunnen doen in minder tijd en handeling. Dit is geen proces wat eenmalig wordt uitgevoerd. Het is bij Lean en Six Sigma namelijk belangrijk dat blijft gebeuren, het wordt dan ook wel continu verbeteren genoemd. Nu vraag je je misschien af: hoe kan ik Lean management toepassen in mijn eigen organisatie? Dit is een vraag die veel voorkomt. Daarom kun je in dit artikel meer lezen over de mogelijkheden die je hebt. Ontdek het daarom in dit artikel.

Neem kennis tot je

Wanneer je aan de slag wilt gaan met Lean management, is het van belang dat je weet hoe dit in zijn werk gaat. Daarom is het goed om iemand aan te stellen die de materie van Lean Six Sigma leert beheersen. Hier zijn allerlei cursussen voor beschikbaar. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld een green belt opleiding doen en zich uiteindelijk kwalificeren tot black belt, dit is de hoogst haalbare opleiding binnen Lean Six Sigma. Wanneer de kennis in het bezit is, kun je dit gaan toepassen in de praktijk. Er zijn immers heel veel Lean Six Sigma tools die toepasbaar zijn voor verschillende probleemoplossingen en verbeterprocessen.

Continu verbeteren in het DNA van jouw onderneming

Wil je Lean management toepassen in jouw onderneming? Dan raden we je aan om de stappen uit dit artikel te volgen. Vervolgens kun je natuurlijk altijd met Lean Six Sigma experts in gesprek om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn binnen het bedrijf. Uiteindelijk is het belangrijk dat Lean en Six Sigma in het DNA van een onderneming gaan zitten zodat continu verbeteren een feit word!