Zonwerende raamfolie

Met de gordijnen dicht achter de computer omdat de zon in jouw beeldscherm schijnt? Ergernissen omdat de bank aan de achterkant is verkleurd door het naar binnen schijnen van de zon? Niet weten waar je het zoeken moet van de hitte in huis? Altijd maar mensen die naar binnen kijken als het schemert en het is nog net te vroeg om de gordijnen te sluiten? Al deze problemen kan je achter je laten met zonwerende raamfolie.

Voordelen

De spiegelende raamfolie helpt erbij dat de warmte van de zon beperkt jouw huis in komt, dat de uv stralen geen vrij spel hebben om jouw meubels te laten verkleuren, dat de schittering van de zon in jouw beeldscherm terug te zien is en dat iedereen bij je naar binnen kan kijken. Of dat nog niet genoeg is, heeft de raamfolie een isolerende werking waardoor in de winter de warmte van jouw verwarming niet allemaal naar buiten gaat. Dat kan jou stookkosten schelen en bovendien spaar je het milieu door minder te stoken. Je kunt ook kiezen voor een niet spiegelende folie, dat is een transparante folie of een gekleurde folie. Er kan dan wel van buiten naar binnen gekeken worden.

Vormen

Er bestaat zelfklevende folie en statische folie. De statische folie blijft plakken aan het raam door een statische reactie. Wil je een exemplaar met een ander motief, dan verwijder je deze eenvoudig en kan je de folie ergens anders plakken. Een zelfklevende folie plak je echt op het raam doordat de achterkant echt van een lijm is voorzien. Deze folie kan je wel verwijderen, maar niet opnieuw gebruiken. 

De folie kan je zelf op het raam bevestigen. Zorg wel dat het raam goed schoon is en volg de instructies van de fabrikant goed op. Het zou jammer zijn als de kwaliteit van jouw folie minder wordt doordat het plakken fout is gegaan.